Bibliteca digitală Biblus

Biblus este o bibliotecă școlară digitală pentru persoanele cu deficiențe de vedere. Biblioteca include materiale de instruire și alte titluri în formate alternative. Materialele sunt produse în principal pentru a fi utilizate de către elevii cu deficiențe de vedere din școala gimnazială.

Materialele didactice din Biblus Biblioteca Digitală pot fi utilizate în mod direct sau pot fi convertite în alte formate alternative folosind aplicatia RoboBraille (se deschide într-o fereastră nouă).

Materialele din cadrul bibliotecii Biblus sunt produse in conformitate cu Legea nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, Art. 33 Alin. (2) lit. e), acest articol prevede că materialele sunt utilizate de catre persoanele cu deficiențe de vedere, precum și de profesorii si ingrijitorii lor. Nu este permisa distribuirea de materiale de la Biblus la persoane care nu sunt înregistrate ca utilizatori în Biblus. Nerespectarea acestei prevederi va duce la excluderea din bibliotecă și se poate ajunge pana la consecințe penale. În scopul de a proteja materialele din Biblus, trebuie sa fiti autentificați pentru a avea acces la acestea.

Pentru a accesa Biblus trebuie să vă înregistrați ca utilizator. Selectați “Aplică pentru un cont” din meniu pentru a aplica pentru un cont.

Puteți încerca, versiunea demo a siteului Biblus prin logarea cu următoarele informații:

Utilizator ID: oaspete
Parola: oaspete

Vă recomandăm să utilizați cea mai recentă versiune de Microsoft Internet Explorer, Firefox sau alt browser.

Biblus Romania este dezvoltat de Sensus Ltd.(se deschide într-o fereastră nouă), o organizație de consultanță daneză bazate pe cercetare Specializată în accesibilitate, incluziune și tehnologie pentru persoanele cu nevoi speciale.

Contactați Sensus pentru mai multe informații la adresa de email: sensus@sensus.dk sau sunand la: +45 48 22 10 03

Access la Biblus

Completați formularul Cerere pentru cont pentru a avea access la Biblus. În formular trebuie să introduceți următoarele informații:

 • ID-ul de utilizator dorit. Numele pe care doriți să îl utilizați pentru a vă conecta. ID-ul dvs. poate fi orice combinație de litere, cifre și oricare dintre caracterele: linie(-), subliniere(_) sau punct(.). Dacă sunteți responsabil de mai mulți copii, trebuie să creați un ID de utilizator pentru fiecare copil.
 • Parola dorită. Parola pe care doriți să o utilizați pentru a vă conecta la Biblus. Parola poate fi orice combinație de litere și cifre
 • Codul Numeric Personal. CNP-ul dumneavoastră.Tipul de utilizator. Aveți de ales între următoarele tipuri de utilizatori: Elev/Student Dacă sunteți un elev cu deficiențe devedere sau citire. Profesor/Educator Dacă sunteți profesorul/educatorul unui elev cu deficiențe de vedere. Diriginte Dacă sunteți dirigintele unui elev cu deficiențe de vedere. Consultant braile Dacă sunteți consultant vizual pentru copii cu deficiențe de vedere. Rude/Ingrijitor Dacă sunteți rudă de maxim grad 2 sau inrijitor social a unui copil cu deficiențe de vedere.
 • Numele și CNP-ul utilizatorului primar. Doar dacă sunteți un profesor, educator, consultant educațional sau rudă a unui elev/student cu deficiențe de vedere, introduceți numele și CNP-ul utilizatorului primar, adică a elevului/studentului
 • Numele. Numele dvs. complet.
 • Adresă, cod postal, oraș. Adresa dvs. completă in România.
 • Școala. Numele școlii sau instituției de învățământ unde sunteți înregistrat. Dacă doriți access in numele unui elev/student vă rugăm să scrieți numele școlii/instituției de învățământ la care acesta studiază.
 • Telefon de contact. Numărul de telefon personal în caz că trebuie să vă contactăm.
 • Telefon modbil. Eventual un număr de mobil. O versiune viitoare a Biblus va putea include funcționalitatea de trimitere a materialelor și mesajelor direct pe telefonul mobil.
 • Email. Adresa personală de email. Biblus folosește e-mailuri pentru a trimite materiale, deci este foarte important să introduceți un cont de e-mail activ. Nu puteți utiliza Biblus fără o adresă de e-mail.
 • Abilitați. Aici puteți specifica dacă sunteți un cititor Braille.
 • Abonamente. Aici puteți specifica dacă doriți să primiți buletine informative cu privire la Biblus și RoboBraille.
 • Motiv pentru cerere de acces la biblus. Aici se poate scrie o scurtă explicație pentru cererea dvs. de acces la Biblus, de exemplu, “eu sunt un profesor pentru un student cu deficiențe vizuale.”

http://www.robobraille.org/news/biblus-launched-romania

Biblus – A Digital Library