Proiectul – ECO CHILD

În perioada septembrie   2019 – septembrie  2021 Şcoala Gimnazială Specială pentru Deficienţi de Vedere este implicată în Parteneriatul strategic Erasmus+ cu titlul “Eco Child ” coordonat de  DIADRASTIKO EUROPAIKO SXOLEIO din Grecia

Echipa este completată de :

Obiectivele proiectului :

- protejarea mediul și utilizarea unor surse de energie alternativă

-reducerea deșeurilor

-diminuarea poluării mediului

-utilizarea responsabilă a resurselor naturale limitate

-familiarizarea cu diferitele tipuri de resurse regenerabile și moderne

-responsabilizarea tinerei generații cu privire la protejarea mediului înconjurător

Proiectul are în vedere promovarea valorilor civice și morale în rândul tinerei generații: respectarea diferențelor de opinii, prevenirea și combaterea sărăciei și a excluziunii sociale, promovarea respectului reciproc, construirea unui fundament pentru un parteneriat deschis și o societate democratică pe care se sprijină cetățenia activă.

Proiect Erasmus + KA2„ ECO CHILD

Prima mobilitate – Varkiza – Atena- Grecia 24- 30 noiembrie 2019


In perioada 24-30 noiembrie 2019 Şcoala Gimnazială Specială pentru Deficienţi de Vedere din România a participat la prima mobilitate în cadrul proiectului „ ECO CHILD ce s-a organizat la Varkiza – Atena- Grecia.

Întâlnirea s-a desfăşurat la sediul Diadrastiko Europaiko Sxoleio, şcoală particulară din Varkiza – Atena–Grecia, unde au fost organizate mai multe activităţi. Partenerii au fost întâmpinaţi pe ritmurile unor imnuri europene şi au asistat la activităţi artistice la Şcoala Primara DES. Partenerii au discutat despre planul de proiect pentru următorii 2 ani. Apoi ei au participat la un seminar – Evadare în natură de la orele plictisitoare.

A doua zi, reprezentanţii şcolilor partenere au fost primiţi de primarul Gregory Kostandellos şi echipa sa de la primărie. Toți participantii au asistat la un seminar despre Educaţia în Grecia şi în special în regiunea 3V Vari Varkiza- Voula. Apoi s-a făcut turul proprietăţii Zahaios. Participanţii au luat parte la un atelier tradiţional de recoltare şi prelucrare a măslinelor. Deasemenea, s-a vizitat zona Sourio şi templul lui Poseidon .

A treia zi, membrii din proiect au descoperit bagajul cultural istoric din Atena. S-a vizitat ansamblul Acropolele și împrejurimile cu situri arheologice .

A patra zi, Toți participantii au vizitat grădiniţa DES, au participat la scurte activități interactive, la spectacole susținute de elevii din grădiniţă . Partenerii au asistat la diferite ore (matematica, literature,limbi străine ), la un seminar dedicat învăţământului preşcolar – (Matematica în natură ) şi la dezbaterea referitoare la modul cum poate natura influența și transforma educația. Apoi s-a vizitat Centru de salvare al broaștelor ţestoase. După turul galerie, s-a urmărit un documentar tematic și s-au purtat discuții pe tema salvarea animalelor cu risc mare de dispariție.

A cincea zi , partenerii au participat la atelierul de Grădinărit din incinta şcolii . La sfârşitul zilei de lucru s-a realizat o petrecere de final de mobilitate, unde elevii au prezentat un spectacol cu cântece şi dansuri tradiționale grecești, din diferite părţi ale țării gazdă. În cadrul ședinței coordonatorilor de proiect, s-au discutat diferite aspect și s-au decis următoarele:

Echipa de mobilitate: Țiganea Cristina Maria , Buliga Mihaela, Rada Gabriela, Georgeta Zidarescu

Prima mobilitate – Varkiza – Atena- Grecia 24- 30 noiembrie 2019