



Felicitari realizate prin tehnica simpla a colajului si prin adaugarea unor modele tridimensionale:
Clasa a IV-a B – Profesor Educator Lavinia Filat
- Chenar realizat cu punctatorul si placuta Braille, motive de Craciun lipite (din carton embosat) – Joita Alexandru, Matache Elena, Vlaicu Raluca (elevi nevazatori)
- Om de zapada, corp si fular din fetru, palarie din coala gumata, matura din material reciclabile, ochi mobile – Moga Gabriel, Ghita Anita, Iliescu Florin
- Braduti din carton decorati cu modele perforate cu material refolosibile (reviste vechi, ambalaje bomboane, punguta cadou) – toti elevii clasei.
Profesor psihopedagog – Stroia Florenta Claudia
Hartia a fost indoita pe jumatate
Copiii si-au ales mini-abtipilduri, pe care le-au asezat in interiorul felicitarii, in functie de preferinte (ca pozitie, numar si tip de abtipild)
Pe fata felicitarii au lipit forme specific anotimpului de iarna (realizate anterior cu instrumente specifice) Elevi din clasa a IV-a A: Bejenaru Radu Constantin, Bejenaru Greta Elena, Radu Nicusor Paraschiv
Animale realizate prin tehnica origami – Prof. Psihopedagog Stroia Claudia Florenta
Elevii isi aleg culorile hartiei origami si modelele pe care si le-au insusit anterior cu doua saptamani. Fiecare animal de hartie este lipit de un bat special si decorat cu stelute lipite (realizate anterior cu instrumente speciale). Aceste produse sunt destinate decorarii ghivecelor de flori.
Eleve din clasa a VII-a B – Vilca Antonia, Cristea Alina Ecaterina
Prof. Psihopedagog Ciulea Mihaela
Decuparea a trei brazi de aceasi dimensiune, un brad este taiat de la varf spre mijloc, iar ceilalti doi de la baza spre mijloc. Ultimii doi se fixeaza in interiorul primului, formandu-se astfel un brad 3d. Cei trei brazi sunt lipiti intre ei.
Copiii au lipit bradutii, fulgii de zapada, marginile, colturile realizate din carton de diferite culori de felicitarea in format A6. Elevi ai clasei a V-a A: Roberta, Ricarda, Iuliana
Modelaj din lut – Prof. Psihopedagog Stroia Claudia Florenta
Elevii si-au ales modelul preferat (colorat pe hartie) in functie de care au apreciat cantitatea de lut necesara realizarii obiectului respectiv.
Cu ajutorul indrumarilor verbale, copiii au creat forme dorite, avand grija sa observe caracteristicile definitorii ale fiecarui model. Pot fi folosite pt decorarea bradului de Craciun.
Elevi: Selijan Florin – a VII-a B, Selejan Andreea – a V-a B.
Ornamente de Craciun realizate de elevii nevazatori din clasele pregatitoare, a III- a, a IV-a, a V-a B si a VII-a A – Prof. Psihopedagog Ciulea Mihaela
- Elevii au in fata plansete pe care au intins cu ajutorul unui mini facalet lutul. Au aplica pe suprafata intinsa o forma de prajituri. Au indepartat lutul din jurul formei si in final au obtinut ornamentul dorit.
- Elevii au adaugat in interiorul unui mulaj din plastic (cap de ren, brad, om de zapada etc) lutul. Dupa ce le-au scos din forma, la o parte dintre obiecte au adaugat magneti, iar la alta jumatate de agrafa.
- Elevii au realizat figurine din lut, dintr-o singura bucata prin prindere, apasare, tragere si taiere, utilizand instrumente specifice, cu sprijin.
Clasa pregatitoare A – Chisop Gruia – ornamente 2 d si o figurina – un dragon cu aripi din pene
Clasa a III-a B – State Andrei Gabriel – ornamente 2 d, a lipit doua jumatati de brad, ghirlanda, clopotel
Clasa a IV-a B – Elena Matache, Joita Alexandru, Vlaicu Raluca – ornamente 3d (brazi, bufnita, pinguin, clopotel)
Clasa a V-a A – Simionica George – ornamene 3d (brad)
Clasa a VII-a A – Popescu Iulia, ornamente 3d (brazi, om de zapada, ingerasi)
Tehnica servetelului – Prof. Educatori Mirela Dobre, Polacsek Ana Maria – elevii claselor a V-a A si B.
S-a decupat din servetel modelul dorit, apoi s-au ales din cele trei straturi ale servetelului, doar pe cel de deasupra, pe care este imprimat modelul.
S-a aplicat un strat subtire de lac-adeziv pe suprafata pe care urma sa o decoram si s-a fixat servetelul. (polistiren, carton, plastic)
S-a netezit servetelul usor pentru a nu ramane cute sau incretituri urate.
Apoi s-a aplicat un nou strat de lac-adeziv peste servetel pentru a fixa si proteja mai bine modelul. Aplicarea se face cu o pensula lata, cu miscari usoare dinspre centru spre margini.