Clubul de Lectură şi Interpretare “Şoriceii de Bibliotecă”

Poza pentru site

„Cărţile sunt cei mai tăcuţi şi constanţi prieteni; sunt cei mai accesibili şi înţelepţi consilieri şi cei mai răbdători profesori.” (Charles W. Eliot)

Clubul de lectură şi interpretare „Şoriceii de Bibliotecă” este un program de voluntariat ce îşi propune să readucă în atenţia copiilor cărţile şi cititul prin joc şi improvizaţie.

Dorim să îi învăţăm pe copii să citească cursiv, să asculte şi să interpreteze poveşti, basme, legende, poezii etc. să se pună în pielea personajelor, să citească pe roluri, să facă exerciţii de dicţie, jocuri de interpretare şi multe alte activităţi care să le dezvolte imaginaţia şi creativitatea.

Cu mult drag şi spor am bătut şi la uşa Şcolii pentru Deficienţi de Vedere din Bucureşti unde Ionuţ, profesorul de istorie, ne-a povestit de cât de mulţi “şoricei” îşi doresc să devină mai creativi şi mai implicaţi în activităţile extraşcolare.

Nu am stat mult pe gânduri şi aşa a luat naştere proiectul “Eseţialul se vede cu inima, nu cu ochii”, care din luna octombrie 2012 nu încetează să îi bucure pe copii. Fie că au reinventat poveştile sau au cântat pe ritmuri noi de poezii sau au improvizat noi personaje, elevii care au participat şi continuă să participe la proiect au devenit altfel: mai încrezatori, mai comunicativi şi din ce în ce mai liberi. J
Dar pentru a duce mai departe această iniţiativă avem nevoie de cea mai de preţ resursă: oamenii – voluntari cu suflet bun, energie pozitivă şi puţin timp la dispoziţie pentru a ne ajuta, fie de acasă (corectând texte pentru a fi apoi tipărite în alfabetul Braille), fie prin participarea directă la activităţi, citindu-le şi jucându-se cu cei mici.

ATENŢIE! Voluntarii vor fi pregătiţi şi ghidaţi sub toate aspectele: cu jocuri, activităţi distractive şi lecturi pentru toate vârstele şi gusturile. Îi vom învăţa cum să lucreze cu piticii, astfel încât aceasta experienţă să fie una extraordinară şi pentru ei şi pentru copii!
Şi, pentru că suntem convinşi că cei mai buni voluntari ni se vor alătura cu multa energie şi poftă de lectură, noi, echipa “Şoriceii de Bibliotecă” îi aşteptăm cu drag.

Recomandări:

CONCORDIA – Valentina Ion (director Casa Eva) – 0721516297
SPITALUL VOILA – Daniela Handulescu (doctor) – 0744618152
Fundatia “CHANCE FOR LIFE” – Iulia Paraschivescu (trainer) – 0747055599
Şcoala Gimnazială Specială pentru Deficienţi de Vedere, Bucureşti – Ionut Burcea (profesor) – 0721942043

Contact:
Echipa „ŞORICEII DE BIBLIOTECĂ”

Cristina Mihalcea – 0724 37 02 06

Cristian Ene – 0766 55 33 33
Email: soriceiidebiblioteca@gmail.com

Alte articole:

http://soriceiidebiblioteca.wordpress.com/category/spdv-bucuresti/

http://www.greatnews.ro/index.php/omul-cu-schimbarea/cum-a-prins-via-lumea-colorat-a-basmelor-intr-o-coal-de-nevztori.html

http://www.decatorevista.ro/mici-victorii-soriceii/

https://www.youtube.com/watch?v=0MJQyxsTW2c

http://www.youtube.com/watch?v=Yw-xN7QvbJo

Logo-ul Soriceilor_nou