Activitati extracurriculare

Anul şcolar 2013 – 2014

 • Joi 29 mai 2014, Elena Lasconi a vizitat elevii școlii noastre cu ocazia zilei copilului. Vedeta Pro TV, câștigătoarea show-ului ”Masterchef” proba vedetelor, a pregătit elevilor noștri un desert din fructe și cremă mascarpone. Andrada i-a mulțumit în stilul propriu cântându-i Lie Ciocârlie. (Vizualizați albumul foto – Video)  

Articol: Ochii sunt oglinda sufletului. Ochii nevăzătorilor sunt oglinda inimii. – Elena Lasconi

 • 30 mai 2014  Școala pentru Deficienți de Vedere a sărbătorit Ziua Internațională a copiilor.
  Elevii noștri au realizat un spectacol excepțional, au spus poezii, au dansat, au cântat ”Veverițele Năzdrăvane” – formația vocal instrumentală a școlii – soliști: Andrada, Beatrice, Mihai, Ana.
  Am avut și invitați de seamă ai autorităților, societății civile și agenților economici, după cum urmează: Prefectul Capitalei, senatori, Consiliul Național al Dizabilităților din România reprezentat de Marius Ușurelu și Iustina Radu, Poliția de proximitate, Președintele ANVR Radu Sergiu Ruba, avocata Paula Iacob, Prințul Mihai de Laufenburg, reprezentanta firmei Hofigal. De asemenea au susținut un program artiștii Teatrului muzical din Pitești și Doru Tufiș.
  În final copiii au primit daruri. A fost o sărbătoare foarte reușită. Mulțumim doamnei director Cosmina Cazan – organizatoarea acestei festivități, Adela și Andrei Vâlcu și nu în ultimul rând profesorilor, și întregului colectiv al școlii. (Vizualizați albumul foto)
 • Pe 17 mai, la invitatia ABCD Kids, designerul Kinga Varga a continuat seria activităților caritabile pe care le face în ultimii ani. Ea a însoțit elevii de la Școala de copii cu deficiențe de vedere într-o excursie la mare, s-a jucat alături de ei și le-a dăruit Brățara prieteniei, un accesoriu colorat care să le amintească de această experiență.
  100 de copii și 80 de adulți (părinți și profesori) au plecat la mare la invitația Asociației ABCD Kids, alături de designerul Kinga Varga.
  “Am invitat-o pe Kinga, tocmai pentru că știam că are un suflet mare și e foarte implicată în acțiunile sociale”, a declarat Prem Roopchandani, vice-presedintele Asociatiei ABCD. Kinga Varga a fost alaturi de copiii nevăzători , bucurându-se alături de ei. “Unii dintre ei erau prima oară la mare. A fost emoționant să îi văd cum ascultau valurile și simțeau nisipul. Este incredibil câtă bucurie se citea pe chipul lor”, a declarat designerul care le-a oferit
  Brățara prieteniei ca amintire a acestei excursii de neuitat.
  “Am fost cu telegondola, ne-am jucat pe malul mării și la un loc de joacă special amenajat. A fost o experiență incredibilă, o lecție de viață. Este emoționant să vezi câtă forță există în aceste suflete minunate.”
  Cei 100 de copii nevăzători au fost fericiți să iși petreaca o zi la malul mării, să se plimbe cu telegondola și să ia prânzul într-un restaurant din Mamaia. Să se joace supravegheați și ghidați de profesori și părinți.
  “Nu voi uita niciodată bucuria imensă cu care au pornit la drum, șoaptele din autocar cu care își împărtășeau emoțiile de a merge la mare, tresărirea pe care o aveau când le-am oferit brățările, fericirea de a fi la malul mării, dar și atmosfera de întoarcere cu cântece și chiote de bucurie”, a declarat Kinga Varga.
  Excursia a fost organizata de Asociatia ABCD Kids, o organizație non-profit ce își propune să ofere o viață cât mai normală copiilor cu dizabilități. Cei 100 de copii au primit din partea Asociatiei tricouri și câte un ghiozdan echipa. (Vizualizează albumul foto)

  Anul şcolar 2012 – 2013

  Din partea şcolii a participa un grup vocal (alcătuit din elevi din clasele I-IV), care a fost însoţit de Doamna profesoară de Dobre Maria.

  Luni, 17 decembrie 2012, la Teatrul Bulandra, Sala Toma Caragiu, Revista “Lumea Misterelor” a organizat un eveniment cu invitaţi speciali la care au participat şi copiii din corul Şcolii pentru Deficienţi de Vedere din Bucureşti. Aceştia ne-au încântat cu colinde de Crăciun şi la final au primit cadou MP3 Playere şi poveşti de Georgeta Heimerl cu muzica de Gheorghe Iovu pe fundal, înregistrate în studioul Young Goldfish. Acum copiii vor putea asculta cărţi audio pentru a avea acces mai uşor la educaţie şi o şansă egală cu ceilalţi copii.

  Asociaţia Young Goldfish înregistrează cărţi audio în studioul asociaţiei cu ajutorul actorului şi voluntarilor şi le oferă gratuit în biblioteca Şcolii pentru Deficienţi de Vedere.

  SUSTINEŢI TINERII, EI SUNT CEA MAI IMPORTANTĂ RESURSĂ A SOCIETĂŢII NOASTRE, EI POT SCHIMBA ÎN BINE LUMEA ÎN CARE TRĂIM!


  Anul şcolar 2011 – 2012

  Cu această ocazie în cadrul săptămânii ”Școala Altfel”, au fost înregistrate poezii sau cântece ale copiilor și discursuri sau sfaturi motivaționale, povești de succes ale celor care au dorit să inspire tinerii.

  La acest târg s-au putut admira și cumpara produse create de elevii noștrii cum ar fi: ornamente, felicitări de Crăciun, origami, obiecte din lut, mărgele și multe altele. De asemenea au fost servite delicioasele produse culinare pregătite cu drag de aceștia.

  Anul şcolar 2010 – 2011

  Joi, 18 noiembrie 2010 s-a desfășurat prima etapă a campionatului de şah.  În urma tragerii la sorți a participanților au fost programate urmatoarele partide de şah:

  1. Bălășoiu Cristian – Uddin Alexandru
  2. Melinte Bogdan – Spânu Paul
  3. Ana Florin – Șerban Alexandru
  4. Tănase Mihai – Radu Dragoș
  5. Vanci Petrică – Simu Bianca
  6. Nedu Răzvan – Ionascu Andrei
  7. Grădinaru Mădălin – Marin Adelina
  8. Ilioaica Stefan – Marin Damaris

  Din cei 16 participanți s-au calificat 8 elevi pentru etapa următoare.  Aceasta va avea loc pe data de 25 noiembrie 2010.

  Partidele de sah programate pentru a doua etapă a campionatului, în urma tragerii la sorți, sunt:

  1.Nedu Răzvan – Simu Bianca

  2. Bălășoiu Cristian – Grădinaru Mădălin

  3. Șerban Alexandru – Ilioaica Ștefan

  4. Melinte Bogdan – Radu Dragoș

  Din cei 8  participanţi la campionat s-au calificat pentru etapa următoare 4 elevi.

  Partidele de şah programate pentru a treia etapă a campionatului (semifinala) , în urma tragerii la sorți, sunt:

  1. Nedu Răzvan – Bălășoiu Cristian

  2. Ilioaica Ştefan – Melinte Bogdan

  Marea finala a campionatului de şah va avea loc pe data de 6 decembrie 2010.

  Cei doi finalişti vor reprezenta şcoala la Campionatul de şah la nivel naţional, acesta va avea loc in luna mai, la Timişoara.

  flyer-discovery-week1

  Anul şcolar 2009 – 2010

  Anul şcolar 2008 – 2009

  Campion naţional la şah