Despre noi

Şcoala pentru Deficienţi de Vedere funcţionează în clădirea din str. Austrului, de peste 50 de ani – o clădire veche, aflată aproape de centrul capitalei.

S-a înfiinţat in anul 1957, cu sediul in actuala scoala nr.64, apoi sediul s-a mutat la Liceul Xenopol, iar din anul 1960, sediul Şcolii pentru Deficienţi de Vedere devine clădirea din str. Austrului nr.33.

Şcoala pentru Deficienţi de Vedere şcolarizează copii cu deficienţe de vedere, de vârstă preşcolară şi şcolară clasele I – VIII, din Bucureşti şi din toată ţara.

img1

Elevii au vârste  cuprinse între 5 şi 15 ani şi provin în principal din judeţele aflate în Moldova, Muntenia si Dobrogea.

Părinţii se bucură pentru copiii lor, care au posibilitatea să beneficieze de servicii educaţionale  într-o instituţie specializată, să se pregătească pentru viată şi pentru o viitoare profesie într-un cadru optim, supravegheaţi de specialişti. Dar în acelaşi timp, îi aşteaptă cu nerăbdare să se întoarcă în familie, în vacanţe sau la sfârşit de săptămână.

Aproape 200 de elevi bat la uşile şcolii la fiecare început de an şi aşteaptă să-şi întâlnească colegii, fie la grădiniţă, fie la clasa specială pentru copii cu surdo-cecitate, fie la clasele de învăţământ primar sau gimnazial.

Elevii parcurg curriculum-ul şcolii de masă, iar cei cu deficienţe asociate beneficiază de planuri de intervenţie personalizate.
Toţi elevii beneficiază de terapii educaţionale complexe şi integrate, după amiază.

Elevii proveniţi din alte localităţi beneficiază de internat care este situat în vecinătatea şcolii şi care are personal de supraveghere şi îngrijire a copiilor, inclusiv asistentă medicală pe timp de noapte.

Înscrierea elevilor în şcoala noastră se face pe baza Orientării şcolare obţinută de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia  Copilului, judeţeană sau de sector, în funcţie de domiciliu.

Vă aşteptăm cu drag!