În perioada  18 – 20 septembrie 2023 s-a organizat la  Cefalú /  Italia, ultima mobilitate în cadrul proiectului Erasmus+ KA2 cu titlul „Teaching History for Disabled Students through Digitalised Gamification Tools – “Tech-Game”, Nr- 2021-1-PL01-KA220-SCH-000023916.

La această întâlnire, au participat 4 cadre didactice de la Școala Gimnazială Specială pentru Deficienți de Vedere, din București .

Participanții din Polonia, Turcia, Macedonia si Romania au fost întâmpinați de președintele Istituto di Instruzione Superiore “Mandralisca“, Cefalú, Italia.

Întâlnirea a avut loc în alt edificiu,  Istituto Professionale per i Servizi per l’Enogastronomia e l’Ospitalità Alberghiera di Cefalù si a fost prezidata de primarul din Cefalú, consilierul pentru Afaceri Culturale din Cefalú, care este și profesor de limbi antice si de alti demnitari .

Coordonatorul proiectului a deschis întâlnirea și a explicat în continuare agenda întâlnirii cu scopul de a perfecționa  rezultatele si de a organiza  pregătirea Raportului Final.

În cadrul întâlnirii participanții au discutat:

 – rezultatele pe care trebuie să le producem în cadrul proiectului nostru;

– pregătirea rezultatelor pentru încărcare pe Platforma –  Rezultate Proiect;

– finalizarea  sarcinilor;

– editarea si upgrade-ul precum si completarea documentatiei;

– dezvoltarea în continuare a platformei de gamificare https://techgamehistory.com/

– aplicația „Joc de istorie” și modul de utilizare;

– elaborarea unui plan pilot pentru a testa calitatea rezultatelor  proiectului;

– procesul de difuzare și cerințele distribuirii  rapoartelor;

– agenda activităților  de diseminare realizate până în present ;

– evenimentele de diseminare și de testare a calității produselor;

– evaluarea interna a calitatii managementului, activitatilor, intalnirilor si  rezultatele proiectului;

– sarcinile de management ce trebuie îndeplinite de fiecare partener, termene limita si fise de lucru ;

– Raportul final și sustenabilitatea proiectului;

– ideile viitoare de proiecte și cooperarea dintre partenerii consortiului .

S-a decis, ca pana la finalizarea proiectului, să se testeze lecțiile și elementele de joc propuse în contextele diferite oferite de diversitatea participanților–în clasă, cu grupuri de elevi și în cadrul unor activități de terapie educațională individuale .

Membrii echipei de mobilitate vor susține ateliere  împreună cu alte cadre didactice, în timpul cărora vor menționa  activități, jocuri , softuri, aplicatii, prezentate în  cadrul întâlnirii de la Cefalú, Sicilia, Italia, incarcate si pe site-ul proiectului  .

În ultima zi a întâlnirii, participanții au asistat la anumite ore in cadrul Institutului și în special la acele clase în care au fost integrati elevi cu CES.

Întâlnirea a fost încheiată cu o ceremonie de înmânare a Certificatelor de Prezență, oficiată de către Directorul școlii, prof. Vincenzo Guarneri.

Se vor posta informații despre mobilitate și rezultatele acesteia pe site-ul proiectului și fiecare partener le va afișa  pe pagina oficiala a organizațiilor participante.

https://www.facebook.com/spdv.ro/?locale=ro_RO

https://www.spdv.ro/project/i-e-r-european-projects-tech-game-teaching-history-for-disabled-students-through-digitalized-gamification-tools/

Echipa de mobilitate : Tiganea Cristina, Ianculescu Gabriela, Filat Lavinia, Polacsek Ana

Cefalu, Sicilia

18 – 20 septembrie 2023