Proiectul “Art Touch”

Muzeul National de Arta al Romaniei cu proiectul „ART Touch” care îşi propune să accesibilizeze muzeul prin dotarea cu instrumente şi aplicaţii multimedia sau de realitate augmentată. De asemenea, se vor organiza ateliere cu specialişti de talie internaţională ce vor implica direct publicul cu dizabilităţi pentru identificarea de noi metode participative.
Pe 27 martie 2014 s-a desfăşurat prima întâlnire din cadrul programului Art Touch pe care Şcoala noastră îl desfăşoară împreună cu Muzeul Naţional de Artă al României.
Un grup de copii însoţiţi de prof. Nora Negreanu au asistat la o lecţie despre Peisaj şi Pastel, în cadrul muzeului. D-na muzeograf Ozana Nitulescu le-a vorbit elevilor despre patru tablouri initulate “Anotimpurile” de Peter Breughel cel Tânăr şi de un tablou mai puţin cunoscut intitulat “Peisaj cu căpiţe”.
Copiii au putut audia zgomote din natură (păsări, vântul, izvorul, ploaia etc), au atins paleta de culori, pensule de diferite forme, cuţitul de pictură, culorile de tip pastel sau pânza. Au făcut distincţia între elementele specifice unui peisaj în funcţie de anotimp, au făcut legătura cu specia lirică Pastel – poezie care descrie natura – astfel încercând să înţeleagă legatura dintre pictură şi poezie.
Dupa vizita din Galeria de Artă Europeană, elevii au participat la un atelier de colaj cu materiale textile.


La Muzeul Național de Artă al Romaniei s-a desfășurat în cadrul proiectului Art Touch o nouă întâlnire cu elevii de la Școala Gimnazială pentru Deficienți de Vedere, școala parteneră în acest proiect.
La întâlnire au participat și voluntari care s-au împrietenit cu elevii de gimnaziu, i-au însoțit prin holurile muzeului și la atelier. Tema întâlnirii a fost “Eroi și zei”, elevilor li s-a vorbit de două tablouri întruchipându-l pe Hercule și despre o statuie de lemn care îl reprezintă pe Sf. Gheorghe. După discuțiile privind tablourile, timp în care elevii s-au familiarizat cu diferite tipuri de pensule, sevaletul, esențe lemnoase sau diferite sunete, toate, menite să ușureze înțelegerea picturii, după ce ne-am amuzat încercând să înfățișăm poziția lui Hercule din timpul luptei cu Centaurul Nessus, a avut loc atelierul în care elevii au imaginat o poveste pornind de la câteva cuvinte și având ca tematică un erou. Totul a ieșit ca pe roate!
La activitate au participat d-le Codruța Cruceanu, Ozana Nițulescu, prof. Nora Negreanu și mai mulți voluntari.


Prof. Nora Negreanu
Vizualizaţi albumul foto
Categoria: Noutati

Daca acest articol v-a starnit interesul, va rugam sa ne lasati un comentariu sau sa va abonati pentru a primii automat articolele de indata ce acestea apar pe site.

Comentarii

Un raspuns la “Proiectul “Art Touch””

Lasati un comentariu

(required)

(required)