Gala persoanelor cu dizabilitati

Peste 200 de invitați – printre care ambasadori, angajatori publici și privați, jurnaliști, reprezentanți ai instituțiilor publice și ai organizațiilor neguvernamentale – au onorat atât câștigătorii celor cinci categorii ale competiției*, cât și artiștii care au urcat pro-bono pe scena Galei: Electric Brother, Cosmin Manolescu, Catrinel Catană, Georgiana Dobre, Alina Puțanu, Loredana Baluș, Andrei Bratu, URMA, Mara Prună și Geanina Bolba.

Gala poate fi urmărită la TVR 1, sâmbătă, 21 decembrie, începând cu ora 17:00.
Evenimentul a fost organizat sub patronajul Reprezentanței Comisiei Europene la București.

PREMIILE GALEI PERSOANELOR CU DIZABILITĂŢI  “EGAL E NORMAL”.

S-au ales finaliştii!

Joi, 28 noiembrie, ActiveWatch și Fundația Motivation, alături de Dedeman și Fundația Vodafone România, anunță încheierea jurizării în cea de-a patra ediție a Galei Persoanelor cu Dizabilități. Finaliștii cursei pentru Gala Persoanelor cu Dizabilități sunt, de-acum cunoscuți.

Pentru mai multe detalii:

http://www.incluziune.org/

Gala presupune o recunoaştere publică, prin premiere, a unor activităţi, proiecte personale sau publice ale persoanelor sau organizaţiilor publice sau private participante.

Dat fiind că înşişi organizatorii activează în domeniul incluziunii persoanelor cu dizabilităţi, am considerat oportun, încă de la prima ediţie, ca premiile să fie acordate fără implicarea lor în decizie, de către un juriu independent, cu utilizarea unor criterii de departajare.

Astfel, am găsit soluţia unei competiţii împărţită pe următoarele 5 categorii:

Oameni cu desăvârşire
Categoria “Oameni cu desăvârşire” promovează persoane cu dizabilităţi ale căror realizări în plan educaţional/ academic, în sport şi în comunitate au dat la o parte barierele impuse de societate şi au schimbat mentalităţi despre dizabilitate. Aceste persoane pot deveni, prin realizările lor, un model de urmat pentru ceilalţi.

Pentru a o suţine pe Madalina accesati linkul:

http://www.incluziune.org/competitie/candidati?item=4175a4b46a45813fccf4bd34c779d817

Porţi deschise
Categoria “Porţi deschise” se adresează companiilor sau instituţiilor care şi-au accesibilizat sediile sau au adaptat locurile de muncă pentru persoanele cu dizabilităţi. Pot candida la această categorie companii sau instituţii care s-au implicat în facilitarea mișcării persoanelor cu dizabilităţi în spaţii publice, transportului public, accesului la parcare sau în clădiri publice.
Angajatorii abilităţii
Categoria “Angajatorii abilității” se adresează companiilor, organizațiilor sau instituțiilor care au angajat persoane cu dizabilități și/sau s-au implicat în incluziunea lor pe piața muncii. Această categorie are ca scop încurajarea inițiativelor de angajare a persoanelor cu dizabilități pe piața a muncii.
Promovează abilitatea
Categoria “Promovează abilitatea” se adresează comunicatorilor (organizații guvernamentale și neguvernamentale, companii, jurnaliști, profesioniști în marketing și PR) care au promovat subiecte pentru conștientizarea problemelor, nevoilor și potențialului pe care le au persoanele cu dizabilități în societate, care au promovat persoane-model din această categorie sau care au realizat o platformă de comunicare sau o campanie pentru respectarea drepturilor persoanelor cu dizabilități și/sau pentru a se adresa nevoilor acestora. Comunicatorii care au realizat unul dintre aceste lucruri trebuie să fi folosit un limbaj și o abordare care au respectat demnitatea persoanelor cu dizabilități.
Şcoala tuturor abilităţilor
Categoria “Școala tuturor abilităților” promovează unități de învățământ de masă care au integrat persoane cu dizabilități și care au proiecte de integrare a copiilor sau tinerilor cu dizabilități în sistemul de învățământ de masă.
Am invitat în jurii personalități marcante din mediul business, din misiuni diplomatice, din instituții internaționale, din media sau din mediul academic.
Pentru cea de-a 4-a ediție avem o noutate: la finalul perioadei de jurizare vom nominaliza câte trei finaliști pentru fiecare categorie și secțiune de concurs. Aceștia vor fi invitați să ia parte la eveniment pe data de 2 decembrie, în București, în studiourile TVR. Câștigătorii vor fi dezvăluiți doar în seara Galei când va avea loc și decernarea premiilor.

Categoria: Noutati

Daca acest articol v-a starnit interesul, va rugam sa ne lasati un comentariu sau sa va abonati pentru a primii automat articolele de indata ce acestea apar pe site.

Lasati un comentariu

(required)

(required)