Evenimente desfăşurate la Muzeul Ţăranului Roman

Un grup de 10 elevi din cadrul Şcolii pentru Deficienţi de Vedere au participat la o vizită ghidată pentru nevăzători la MNTR- vizită, deosebit de interesantă, ne-a purtat prin sălile muzeului unde copiii au putut admira ceramica traditională, uneltele din gospodăria ţărănească, casa ţărănească, hrana, biserica, ouale de Paste etc.
De-a lungul vizitei elevii au putut atinge obiecte traditionale pe care ghizii muzeului le-au purtat pentru a fi arătate acestora “la locul cu pricina”, adica in sala corespunzatoare. Copiii au putut asculta frumoasa poveste a salii “Fereastra spre lume” sau cea a fusului pe care flăcăul îl făcea special pentru aleasa inimii. Amuzaţi şi încântaţi, toţi, de la mic la mare, s-au bucurat să afle lucruri noi despre viaţa de altădată, să admire obiecte autentice si valorose, care cu siguranţă, le-au deschis orizonturi spre o lume minunată.
La numai câteva zile de la vizita la muzeu, copii de gimnaziu au participat la un atelier de creativitate unde au putut descoperi îndrumaţi de  doi ghizi ai muzeului instrumente muzicale populare; au putut atinge aceste instrumente, au ascultat sunetele scoase de flueire, tobe, cimpoi sau instrumente neconventionale: sunetul roscovei. De asemenea,  au ascultat povestea ciobanaşului, poveste acompaniată de  muzică, iar la final s-au bucurat recunoscând sunetele şi s-au prins în cercul prieteniei.
Totul a fost posibil datorită Asociaţiei pentru Dezvoltare Urbană căreia îi mulţumim,
a consemnat,prof. Nora Negreanu
Vizualizează albumul foto
Categoria: Noutati

Daca acest articol v-a starnit interesul, va rugam sa ne lasati un comentariu sau sa va abonati pentru a primii automat articolele de indata ce acestea apar pe site.

Lasati un comentariu

(required)

(required)