Adaugat pe 21 October 2010
PROIECTE SI PARTENERIATE
- Proiectul “Voluntarii Muzicii” va evolua in cadrul programului “Europa, casa noastra” demarat de Reprezentanta Comisiei Europene si Chelgate. D-na Margareta Pîslaru va susține noi talente, încurajând formarea de cluburi muzicale, în calitate de Ambasador al Anului European al Voluntariatului 2011 in Romania. Se vor desfășura în școală ore de muzică instrumentală și cor. Acestea vor fi predate de voluntari, studenți la Conservator.
- Proiectul “Ora de lectură ” , parteneriat cu Biblioteca Metropolitană, București. Prin acest parteneriat se urmăreşte facilitarea accesului liber la informaţie prin proiectul Ora de lectură, care se va desfăşura bilunar la sediul BSNA şi va consta în prezentarea audio a unor materiale diverse din bibliografia şcolara şi discuţii libere pe teme educative, cu participarea elevilor Şcolii pentru Deficieneţi de Vedere.
- “Primăvara școlilor“ – Proiect de educație ecologică pentru elevii din unitațile de învățământ ale Sectorului 2, inițiat de către Primăria sectorului 2.
- Proiectul “Armonia naturii” - la acest concurs participă cu lucrări elevi din şcoală coordonaţi de D-na Prof. Nora Negreanu, D-na Prof.Truşcă Elisabeta (sectiunea I creaţie literară), D-na Prof. Mihaela Buliga (sectiunea a II a creaţie plastică), D-na Prof. Camelia Coiciu şi D-na Prof. Rodica Colgiu.
- Proiectul ”Jocul de-a literatura” Pe 19 noiembrie 2010, un grup de 10 elevi de la Școala pentru Deficienţi de Vedere a interpretat fragmente din povestea “Nils Holgersson”de Selma Lagerlöf. Au fost aplaudaţi la scenă deschisă de colegi mai mari de la Liceul Greco-Catolic, de colegi mai mici de la fundaţia Chance for Life, de echipa de la radio şi de cititorii care s-au oprit să asculte vocile frumoase şi expresive ale unor copii care vor să citească.
- Cercul de lectură – Activitatea este condusă de prof. preparator Georgiana Csetnek și constă în audiția unor cărți care fac parte din bibliografia școlară. La aceste activități participă elevi din clasele a-V-a și a-VI-a.
- Proiectul „Copii între copii”, parteneriat cu Şcoala Generală Nr. 95
- “Copil ca tine sunt și eu!” – proiect de activități în colaborare cu școli din sectorul 2: 307, 27, 28;
- “Mănânc sănătos, trăiesc sănătos”- Proiect al ISMB împreună cu studenții de la Facultatea de medicină Carol Davila
- Olimpiada de sah, derulată la Timișoara, în mai 2011;
- Concurs de sah, organizat de Asociația Nevăzătorilor, Călimănești, au participat 2 elevi;
- “În lumea poveștilor lui Creangă” – Proiectul se derulează în parteneriat cu SAM Vânători jud. Neamț, sub coordonarea prof. Trușcă si Pîrvuleț.
- “Lumina Păcii de la Berhleem” – Proiect al Organizației Naționale Cercetașii României, la care au participat și cercetași din școala noastră în luna decembrie 2010, coordonat de Colgiu Rodica
- „Clase fără fumat”, „Nu drogurilor”, parteneri F.I.C.E., A.N.A. și Școala pentru Deficienți de Vedere;
- Proiectul „Story bag”, realizat de Light into Europe, în colaborare cu IBSB Bucureşti, British School, Școala. pt. Hipoacuzici Bucureşti și Școala. pt. Deficienţi de Vedere Bucuresti și desfășurat în perioada noiembrie – decembrie 2010;
- Desfăşurarea proiectului: ”În lumea poveştilor lui Creangă”, îndrumător prof. Georgiana Csetnek şi Truşcă Elisabeta. Primavara scolilor – proiect derulat cu școli din sectorul 2 și inițiat de către Primaria sectorului 2.
- “Copiii ajuta copii” – proiect în colaborare cu Școala 150 Sfântul Elefterie.
- „Bucuria lecturii”, proiect avand ca parteneri FICE ROM., Școala pt. Deficienți de Vedere și ISMB. La proiect au participat elevii claselor I-VIII;
- Proiectul „Fapte mari pentru cei mici”, având ca parteneri ISMB, Poliţia Capitalei și Jandarmeria, derulat de-a lungul anului şcolar 2010-2011
- Organizarea proiectului naţional: ”Olimpiadele cunoaşterii”, ediţia a VI-a, etapa a II-a; organizator la nivelul şcolii, prof. Nora Negreanu. În urma participării la etapa a doua elevii din şcoală au obţinut următoarele premii:
- Premiul I-faza naţională, limba engleză – Dobre Laura, cls. aII-a
- Premiul I-faza naţională, limba engleză- Filip Cristian, cls. a V-a
- Premiul I-faza naţională, limba engleză-Ilioaica Stefan, cls. a VIII-a
- Premiul I-faza naţională, limba engleză- Grădinaru Mădălin, cls. a VIII-a
- Premiul I, faza naţională, limba engleză- Mireuţă Răzvan, cls. a VIII-a
- Menţiune, faza judeţeană, limba română- Filip Crisitan, cls. a V-a
- Menţiune, faza judeţeană, cultură generală- Filip Cristian, cls. a V-a
- “Crează-ţi mediul” - parteneri ONG, Cercetaşii României, ISMB si Ministerul Mediului- parteneriat desfășurat pe tot parcursul anului școlar 2010-2011;
- SNAC - Program educațional inițiat de Guvernul României și derulat de școală, în colaborare cu Colegiul Național George Coșbuc; activități: expoziție de mărțișoare, împreună de Ziua bucuriei, concurs de desene la Școala de Hipoacuzici, spectacol de sfârșit de an școlar, concurs de încondeiat ouă și simboluri pascale, aprilie 2011- la Palatul Copiilor, concurs de dansuri- la Școala pentru Deficienti de Vedere;
- Calendarul micilor meșteșugari, proiect derulat cu Asociatia “Meșteri populari” din Neamț, finalizat cu expoziție la Muzeul Țăranului Român; responsabili Prof. Trușcă și Prof. Pîrvuleț;
- Participarea la un proiect de donaţie, în care beneficiarii au fost elevii din şcoală; donaţia a fost făcută de dl. Prem Roopchandani şi a constat în: 10 maşini braille, cadouri personalizate pentru 30 de elevi, ochelari, pachete cu dulciuri pentru totţi elevii din şcoală. Coordonator prof. Nora Negreanu(oct-dec 2010).
- Desfăşurarea proiectului: „Darul Sf. Mina” împreună cu Scoala nr. 52 Iancului şi Fundaţia „Dăruind vei dobândi”. Un grup de elevi de la Scoala nr. 52 au transmis elevilor de gimnaziu din Scoala pentru deficienţi de vedere mesajul lor şi au oferit daruri simbolice. Coordonator prof. Nora Negreanu. Oct. 2010.
ACTIVITATI EXTRASCOLARE SI EXTRACURRICULARE
- Scriitori romani, modele pentru noi, concurs literar cu Scoala 28, aprilie 2011;
- Zilele francofoniei, epozitie si spectacol de poezii si cântece în limba franceza, martie 2011;
- “Liniste! Azi îl citim pe Eminescu”, 15 ianuarie 2011, elevi de gimnaziu;
- Clubul ecologiștilor, cu activități lunare – “Sa construim împreună un viitor mai curat”;
- Participarea la lansarea colecţiei „Radio prichindel” din cadrul Târgului Internaţional de Carte „Gaudeamus” ; un grup de elevi de gimnaziu a prezentat secvenţe din cartea „Nils Holgersson” de Selma Lagerlof, prezentare înregistrată şi difuzată în emisiunea „Jocul de-a literatura” din 12.12.2010; coordonator prof. Nora Negreanu.
- Desfăşurarea Cercului de engleză: „Magic english”, clasele aIII-a/a IV-a ; coordonator prof. Rusenescu Roxana- lunar.
- Înființarea Clubului de vizionare de filme educative – profesor Namolovan G.;
Programe artistice
- Program de colinde la Primaria Sectorului 2, coordonat de profesorii: Lucaci F., Raiescu E., Cocora M. și Linca N.;
- Serbări școlare cu ocazia Crăciunului;
- Serbari cu ocazia zilei de sf. Mihail si Gavril, Sf. Nicolae, Sf. Ion, Craciun, Ziua Nationala a Romaniei,1 DECEMBRIE. Ziua lui Eminescu 15 Ianuarie.
- Spectacolul “Suflet pentru suflet”- profesor Florea S.; ¡
- Corul claselor IV-VIII, condus de doamna profesoara Dobre Maria si doamna profesoara de muzica Raiescu Elena , va prezenta un spectacol cu ocazia zilei Organizatiei Natiunilor Unite, la invitatia fundatiei “Light into Europe”. Spectacolul va avea loc pe data de 21 octombrie 2010, la ora 19.00, la Muzeul George Enescu din Bucuresti.
- Zece elevi ai școlii, împreună cu d-na prof. Trușcă Elisabeta și d-na prof. Colgiu Rodica, au participat la o serie de activități desfășurate cu ocazia Săptămânii persoanelor cu dizabilități, la invitația fundației “Light into Europe”.
În perioada 18 – 22 octombrie 2010, Consiliul Britanic, în parteneriat cu fundația Light into Europe, a organizat Discovery Week, o saptămână de evenimente menite să creeze contexte favorabile persoanelor cu dizabilități senzoriale. Activitățile s-au desfășurat la sediul Sediul Consiliului din Calea Dorobanților numărul 14.
EXCURSII TEMATICE
- Pe data de 1 iunie 2010 s-a organizat pentru elevii claselor I-VIII, o excursie tematică in localitatea Mogoşoaia, care se află la 15 km de Bucureşti, în judeţul Ilfov.
Elevii au vizitat Centrul Cultural “Palatele Brâncovenești” – Complex monumental istoric cultural, turistic și de agrement Mogoșoaia.
- Excursie la Vadu Anii, 29 mai 2011, cls. a VIa A si B;
- Vizită la Târgul Internațional de Carte Gaudeamus
- Vizită la Biblioteca pentru Nevăzători – profesor Enescu G.;
- Vizită la Fabrica de pâine- organizata de profesor Belu C.;
CONCURSURI
- Participarea elevilor clasei a I B la concursul „Bucuria Crăciunului”;
- Participarea unor elevi la proba de matematica a concursului
- „Olipmicii cunosterii”- coordonator profesor Rosu T.;
- Participarea unor elevi la „Concursul Școlii Jose Marti”; coordonator profesor Rosu T;
- Concurs de sah , faza pe clasa si pe scoala.campionat de fotbal între clasele paralelede gimnaziu
- Participarea la concursul international de pictura – responsabil, profesor Buliga M.;
- Participare la Concursul National pentru Elevi cu Deficienti de Vedere, Arad – elev Ilioaica Stefan, lb.romana, premiul al II-lea; elev Nedu Razvan – premiul al II-lea, matematica; elev Stan Olguta, premiul al III-lea – lectura rapida braille;
- Concursul Național de Creație Literară Artistico-Plastică “Lumina sfântă a învierii” –organizat de Colegiul Național “Iosif Vulcan –Oradea. Un elev a obținut premiul II, iar ceilalți diplome de participare;
- Concursul Național “ Reînvierea naturii” – organizat de Școala Gimnazi-ală “ Silvania” – loc. Șimleul –Silvaniei , jud. Sălaj, în calitate de coordonator al elevilor participanți. La acest concurs s-au obținut trei premii I.
- Concursul “ Dansul anotimpurilor ” , etapa “La Paști” – organizat de Școala cu clasele I-VIII, loc. Borșa, jud. Cluj. La acest concurs elevii au obținut diplome de participare.
Daca acest articol v-a starnit interesul, va rugam sa ne lasati un comentariu sau sa va abonati pentru a primii automat articolele de indata ce acestea apar pe site.